Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν στη Φύση!


 
 
Η ανάγκη για παιχνίδι στη φύση δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη απ’ ότι είναι σήμερα, με την τεχνολογία να έχει καταλάβει μεγάλο μέρος της ζωής των παιδιών.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά μεγαλώνουν πιο υγιή και πιο ευτυχισμένα, όταν έρχονται σε άμεση επαφή με τη φύση. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι στο μέλλον θα εκτιμήσουν πιθανότατα το φυσικό κόσμο, εφόσον θα έχουν αναπτύξει μια σύνδεση με αυτόν.

Ήδη από το 2002 υπήρχαν ενδείξεις διεύρυνσης του χάσματος ανάμεσα στην «εικονική» και την «πραγματική» φύση, ιδιαίτερα στο μυαλό των παιδιών. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science, για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι τα περισσότερα παιδιά αναγνωρίζουν πιο εύκολα τα πλάσματα στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Pokémon παρά εκείνα που ζουν στον πραγματικό κόσμο.

Παροτρύνετε λοιπόν τα παιδιά σας σε παραδοσιακά παιχνίδια που παίζονται στη φύση. Με τον τρόπο αυτό τα κοινωνικοποιείτε και δημιουργείτε δεσμούς ανάμεσα σε αυτά και το φυσικό περιβάλλον. Εξάλλου το να διαμορφώσετε μια στενή σχέση ανάμεσα στα παιδιά και τη φύση είναι ένας από τους καλύτερους και πιο απλούς τρόπους για να τα ωθήσετε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σχετικά με την υγεία τους, την κλιματική αλλαγή και τη χρήση των φυσικών πόρων. Θα πρέπει να γνωρίζουν τι επηρεάζει τη χημεία του ωκεανού, γιατί τα τροπικά δάση είναι κρίσιμα για τη ζωή στις εύκρατες περιοχές, πόσα εκατομμύρια ετών απαιτούνται για τη δημιουργία πετρελαίου από νεκρά φυτά και γιατί ο υδράργυρος συσσωρεύεται στα ψάρια.

Αφήστε τα παιδιά σας να παίξουν στη Φύση!

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου