Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Το Μήνυμα των Παθών και της Ανάστασης του Χριστού


     Πάσχα! Μια πανέμορφη γιορτή στην καρδιά της άνοιξης! Κόκκινα αυγά, ευωδιαστά κουλουράκια και τσουρέκια, το παραδοσιακό αρνάκι, η προσμονή της νονάς με τα δώρα της, η απόδραση στο χωριό μας, ώρες χαράς και διασκέδασης με φίλους και συγγενείς. Για τους περισσότερους από εμάς όλα αυτά αποτελούν τη σπουδαία αυτή χριστιανική γιορτή.
     Κι αναρωτιέται κανείς: άραγε ο Χριστός ήρθε στη Γη, υπέφερε πάθη φρικτά κι αναστήθηκε μόνο και μόνο για να απολαμβάνουμε όλοι μας λίγες μέρες ξεκούρασης και χαράς; Μα ασφαλώς όχι! Το νόημα της γιορτής του Πάσχα είναι πολύ πιο ουσιαστικό, αληθινό και σημαντικό για τον καθένα από εμάς.
     Ο Ιησούς είναι Δάσκαλος κι έρχεται να μας διδάξει με τη ζωή Του και τη συμπεριφορά που ο ίδιος επέδειξε. Προδόθηκε, οδηγήθηκε σε ταπεινωτική δίκη, βασανίστηκε και οδηγήθηκε στο σταυρικό θάνατο σαν ένας κοινός εγκληματίας. Παρόλα αυτά,  παρέμεινε ως το τέλος πράος, γαλήνιος και γεμάτος αγάπη. Κι αυτή η στάση ζωής είναι που αποτελεί πρότυπο για όλους μας.
    Ακολουθώντας, λοιπόν, το δικό Του παράδειγμα μαθαίνουμε ότι, αν και η ζωή έχει και αγωνίες, δυσκολίες, απογοητεύσεις, εμείς οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, ήρεμοι, να κρατάμε στην καρδιά μας την πίστη και την ελπίδα ότι όλα τα άσχημα θα ξεπεραστούν.
    Ο λαός του Ισραήλ γιόρταζε το ‘’Πάσχα’’(=πέρασμα) απ΄ την Αίγυπτο στη Γη που ο Θεός τους υποσχέθηκε. Εμείς γιορτάζουμε το Πάσχα που δίδαξε ο Χριστός, γιορτάζουμε το πέρασμα απ΄ το σκοτάδι στο φως, απ΄ το ψέμα στην αλήθεια, απ’ τη λύπη στη χαρά, απ’ το θάνατο στη ζωή.


                           Καλή και ειρηνική Ανάσταση σε όλους!

http://xatzivei.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου