Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μαθηματικά, Γλώσσα και πρωινό




Κάθε σχολική ημέρα ξεκινά με μαθήματα που απαιτούν συγκέντρωση και καλή μνήμη. Πώς όμως μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα όταν δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια; Πράγματι, όλο και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα πλέον επιβεβαιώνουν ότι τα παιδιά που καταναλώνουν πρωινό εμφανίζουν καλύτερη συγκέντρωση, μπορούν να επιλύουν προβλήματα αποτελεσματικότερα, έχουν μεγαλύτερη ακουστική προσήλωση και αυξημένη αντίληψη, ενώ η διάρκεια και η ποιότητα της βραχυχρόνιας μνήμης φαίνεται να είναι βελτιωμένη σχετικά με τα παιδιά που δεν καταναλώνουν πρωινό.

Το τι θα περιλαμβάνει το πρωινό ενός παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στο εάν θεωρείται κανονικό γεύμα ή όχι, όσο και στον έλεγχο της όρεξης αλλά και του βάρους του παιδιού. Ένα πλήρες πρωινό περιλαμβάνει τρόφιμα από 2-3 ομάδες τροφίμων (αμυλούχα- δημητριακά, γαλακτοκομικά και φρούτα).
Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως ένα ποτήρι γάλα δεν μπορεί να θεωρηθεί πρωινό από μόνο του, ενώ αντίθετα εάν σε αυτό προστεθεί ένα φλιτζάνι παιδικά δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης και ένα φρούτο, τότε έχουμε ένα γεύμα που τροφοδοτεί το σώμα με όλα εκείνα τα συστατικά που θα δώσουν ενέργεια αλλά και απαραίτητα εργαλεία για την πνευματική απόδοση και τη γενικότερη ανάπτυξη του παιδιού .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου