Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Παιχνίδια γνωριμίας


Στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής γνωριμίας αλλά και προσαρμογής των  “ νεοσσών” της Α΄ Δημοτικού του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Πιο συγκεκριμένα με εμπνευστή τον κ. Τσιρίκα και την παρουσία των δασκάλων των τμημάτων της Α τάξης  κ. Άννας Ζάχου & Αναστασίας Τζουμέρκα, τα “πρωτάκια” κλήθηκαν να κάνουν το πιο σημαντικό βήμα της γνωριμίας: να πούνε τ’ ονοματάκι τους  με τρόπο παιγνιώδη και να προσπαθήσουν να το γράψουν στον πίνακα.
Ακολούθως κάθε παιδάκι έλεγε ενώπιον των άλλων τρία πράγματα που του αρέσουν και ένα που δεν του αρέσει!
Εν συνεχεία οι μικροί μαθητές πήραν από ένα μπαλόνι. Στην αρχή έπαιζε ο καθένας μόνος του αλλά σταδιακά το παιχνίδι έγινε ομαδικό: τα παιδιά έπαιζαν δύο δύο ή τέσσερα τέσσερα, για να καταλήξουν στο αβίασταστο συμπέρασμα ότι το να παίζεις ομαδικά είναι προτιμότερο και σαφώς πιο διασκεδαστικό.
Τέλος, με στόχο τη σταδιακή απόκτηση εμπιστοσύνης, του ενός προς τον άλλο, τα παιδιά έπαιξαν το ρόλο του μουγκού και του τυφλού, δηλαδή: ο μουγκός προσπαθούσε να καθοδηγήσει με ασφάλεια και φιλικότητα τον τυφλό.
Είναι σίγουρο, ότι μετά από αυτές τις παιγνιώδεις ασκήσεις, “ τα πρωτάκια” έκαναν ένα πρώτο αλλά αξιόλογο βήμα ώστε να αποκτήσουν συναισθήματα αλληλοβοήθειας, φιλικής διάθεσης, ομαδικότητας και συνεργασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου