Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

5η κινητικότητα στο Chuszczobrot της Πολωνίας (3η μέρα)

Τρίτη μέρα της 5ης κινητικότητας στο Chuszczobrot της Πολωνίας, στα πλαίσια του Erasmus KA229: "Cinderella then and now, Discovering values"...

Το πρωί της Τετάρτης 29/3, συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο της περιοχής και είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις δράσεις του τοπικού δήμου, αναφορικά με τα όσα γίνονται ώστε να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον. Ακούσαμε πολλά και ιδιαίτερα ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία φανερώνουν τη μεγάλη ευαισθησία που υπάρχει για θέματα οικολογίας!


Στη συνέχεια βρεθήκαμε στο σχολείο του Chuszczobrot και επισκεφτήκαμε το νηπιαγωγείο του. Ο κύκλος του νερού και η χρήσεις του ήταν το θέμα που μας παρουσίασαν οι μικρές μαθητές, με έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τρόπο.

Ακολούθως μπήκαμε σε τάξεις του δημοτικού σχολείου και αυτή τη φορά διδάξαμε εμείς τα παιδιά. Ήταν σίγουρα μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θα μας μείνει αξέχαστη.

Στη συνέχεια μεταβήκαμε στα αλατωρυχεία Βιελίτσκα και μείναμε άφωνοι με αυτά που είδαμε να υπάρχουν 150 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης! Το εντυπωσιακό αλατωρυχείο βρίσκεται στην λίστα της UNESCO και είναι ένας πανέμορφος υπόγειος κόσμος από αλάτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου