Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Ταξιδεύοντας με τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και τα κάλαντα!

 Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 με πολύ χαρά συνδεθήκαμε με 5 σχολεία από νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου πελάγους με σκοπό να ανταλλάξουμε τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις μας και τα παραδοσιακά κάλαντα.

Τα σχολεία που συναντήσαμε διαδικτυακά ήταν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Πάρου που μας έκανε και το κάλεσμα μια και σε αυτό υπηρετεί η κόρη του παλαιού μας διευθυντή Δέσποινα Φελεκίδου, το Ειδικό Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, το Γυμνάσιο Αστυπάλαιας, το Δημοτικό Σχολείο Λευκών Κώστου της Πάρου κα το 2ο Γυμνάσιο Κέρκυρας.
Σαν τα άσπρα καράβια του ελληνικού πελάγους ταξίδεψαν τα παραδοσιακά μας κάλαντα και η χαρά μας ήταν μεγάλη αφού είδαμε παιδιά από τόσα σχολεία, τα ακούσαμε να μας περιγράφουν τα έθιμα του τόπου τους και ανταλλάξαμε κάλαντα και μελωδίες.

Τα δύο τμήματα της Ε΄τάξης με την εποπτεία της κυρίας Μαρίας Τσιτουρίδου τραγουδήσαμε τα ποντιακά κάλαντα ενώ μας συνόδευσαν με την ποντιακή λύρα ο γονέας κύριος Τσιλφόγλου Δαμιανός με τον γιο τον Σωκράτη, μαθητή της Α΄τάξης.


Ήταν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλληλεπιδραστική εμπειρία για όλους μας. Ευχαριστούμε τη Δέσποινα Φελεκίδου για την ευκαιρία αυτή και θα είχε ενδιαφέρον να το ξανακάνουμε με αφορμή μία άλλη θεματική και με άλλα σχολεία.


Ζωή Κουτσουρά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου