Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Τιμώντας τη μνήμη του Φώτιου Καλπίδη

Όπως σας είχαμε προϊδεάσει με προηγούμενη ανάρτησή μας, φέτος η μέρα του Μακεδονικού Αγώνα ήταν αφιερωμένη στον Πόντιο Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο Καλπίδη, ο οποίος στην προσπάθειά του να προστατέψει τον ελληνικό πληθυσμό της Κορυτσάς δολοφονήθηκε το 1906.

Το πρωί της Παρασκευής, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας μίλησε στα παιδιά για τον Μακεδονικό Αγώνα αλλά κυρίως για τη δράση, το έργο και την προσφορά του Φώτιου Καλπίδη η εκπαιδευτικός της Ε΄ τάξης κ. Ζωή Κουτσουρά.
Στη συνέχεια τα τμήματα της Ε' και Στ' τάξης πήγαμε στο σημείο όπου βρίσκεται η προτομή του Φώτιου Καλπίδη και πραγματοποιήθηκε τρισάγιο από τον ιερέα της ενορίας μας, αλλά και τον εκπρόσωπο της Μητρόπολης.


Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Σχολείου μας κ. Νίκος Κραγιόπουλος, με μια σύντομη και περιεκτική ομιλία του, μίλησε για το έργο και τη ζωή του Φώτιου Καλπίδη, δίνοντάς μας την ευκαιρία να μάθουμε την ιστορία της προτομής που προσπερνάμε καθημερινά και έχει δώσει το όνομα του στην πλατεία της γειτονιάς μας.

Ακολούθως κατατέθηκαν στεφάνια, τόσο εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου, όσο και εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου "Παναγία Σουμελά", ο οποίος υποστήριξε την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου