Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Προσοχή στα ανθυγιεινά κεράσματα των παιδιών!Τα παιδιά γίνονται πολύ συχνά αποδέκτες διαφόρων κερασμάτων από φίλους, συγγενείς, ή γείτονες. Μάλιστα, τα εν λόγω κεράσματα περιλαμβάνουν σχεδόν πάντα «λιχουδιές» όπως καραμέλες, γλειφιτζούρια, σοκολάτες και άλλα γλυκά ή αλμυρά σνακ, τα οποία όμως θα πρέπει να καταναλώνονται περιστασιακά και σε περιορισμένη ποσότητα.
Επομένως, αν και η παραπάνω κίνηση προκύπτει σαφώς από καλή πρόθεση και με σκοπό την ευχαρίστηση των παιδιών, στην πραγματικότητα μπορεί να επιδράσει αρνητικά στη διατροφική τους συμπεριφορά ιδιαίτερα όταν γίνεται συστηματικά.

Ειδικότερα, τα διάφορα κεράσματα πέρα από το γεγονός ότι αυξάνουν τη συνολική ενεργειακή πρόσληψη, παράλληλα οδηγούν το παιδί να μάθει να καταναλώνει ορισμένα τρόφιμα για να μη δυσαρεστήσει αυτόν που του τα προσφέρει, ακόμη κι αν δεν πεινάει εκείνη τη στιγμή. Κάτι τέτοιο μπορεί να συμβάλλει στην υιοθέτηση «ανθυγιεινών» συμπεριφορών, όπως η παράβλεψη του αισθήματος πείνας και κορεσμού, η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει μελλοντικά σε υπερκατανάλωση τροφής.


Συνεπώς, εάν παρατηρήσετε ότι ορισμένα άτομα από το περιβάλλον σας προσφέρουν πολύ συχνά κεράσματα στο παιδί σας, μη διστάσετε να συζητήσετε μαζί τους για το θέμα αυτό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα θέλατε να αποφεύγουν αυτή τη συνήθεια. Ακόμη, μπορείτε να συμβουλέψετε και το ίδιο το παιδί, διευκρινίζοντας πως δεν είναι απαραίτητο να αποδέχεται κάθε κέρασμα και δείχνοντας με ποιο τρόπο μπορεί να αρνηθεί ευγενικά.
http://www.infokids.gr/2015/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου