Θρεπτικές
Ουσίες- Βιταμίνες και Ιχνοστοιχεία
Μάθετε ποια είναι η προτεινόμενη ημερήσια πρόσληψη
βιταμινών και ιχνοστοιχείων που χρειάζεστε για μια καλύτερη υγεία.
Οι παρακάτω
θρεπτικές ουσίες συγκεντρώνονται στο ασβέστιο, στις ίνες, στο μαγνήσιο, στο
κάλιο, και στις βιταμίνες Α, C, και Ε, ουσίες που συνήθως εμφανίζουν έλλειψη
στους οργανισμούς μας. Αυτά τα συνιστώμενα ποσά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε
την υγεία σας και να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών.
Να σημειώστε ότι
τα παρακάτω θρεπτικά συστατικά αναφέρονται στις γυναίκες και μερικά και στα δυο
φύλα.
Ασβέστιο
Σύσταση: 1.000
χιλιοστόγραμμα ημερησίως (800 χιλιοστόγραμμα για τον άνδρα).
Οφέλη: Υγεία των
οστών.
Πηγές:
Γαλακτοκομικά προϊόντα, ψάρια με κόκαλα, σκούρα πράσινα χόρτα.
Ίνες
Σύσταση: 25
γραμμάρια ημερησίως (38 χιλιοστόγραμμα για τον άνδρα).
Οφέλη:
Προστατεύει από τις στεφανιαίες καρδιακές παθήσεις και μειώνει τον κίνδυνο
διαβήτη.
Πηγές: Φρούτα,
λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί, σπόροι, προϊόντα ολικής άλεσης.
Μαγνήσιο
Σύσταση: 310 με
320 χιλιοστόγραμμα ημερησίως.
Οφέλη: Βοηθάει
στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας των μυών και νεύρων και στην ανάπτυξη
και διατήρηση των οστών.
Πηγές: Ξηροί καρποί,
σπόροι, πίτουρο, ιππόγλωσσος και άλλα ψάρια.
Κάλιο
Σύσταση: 4,700
χιλιοστόγραμμα ημερησίως
Οφέλη: Βοηθάει
στη διατήρηση της υγιής πίεσης του αίματος και μειώνει τις αντιδράσεις του
άλατος. Πιθανώς να μειώνει τον κίνδυνο επαναλαμβανόμενης εμφάνισης πέτρας στα
νεφρά και να μειώνει ενδεχομένως και την απώλεια οστών.
Πηγές: Πατάτες,
τοματοπολτός και πουρές τομάτας, άσπρα φασόλια, γιαούρτι, σόγια, μπανάνες.
Βιταμίνη Α
Σύσταση: 2,310
IU (διεθνής μονάδα) ημερησίως.
Οφέλη: Σημαντική
για την όραση, την παραγωγή ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, την εμβρυική ανάπτυξη,
και την ανοσοποιητική λειτουργία.
Πηγές: Κρέας
οργάνων, πορτοκαλιά λαχανικά, πράσινα φυλλώδη λαχανικά.
Βιταμίνη C
Σύσταση: 75
χιλιοστόγραμμα ημερησίως.
Οφέλη:
Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση ασθενειών. Μπορεί να βοηθήσει
στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.
Πηγές: Φρούτα
και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των εσπεριδοειδών, κόκκινα και πράσινα
πιπέρια, ακτινίδια, και γκοϋάβες.
Βιταμίνη Ε
Σύσταση: 15
χιλιοστόγραμμα ημερησίως.
Οφέλη:
Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό για την καταπολέμηση ασθενειών. Μπορεί να βοηθήσει
στην υγεία των ματιών.
Πηγές: Μερικά
έτοιμα για κατανάλωση δημητριακά, μερικά έλαια, αμύγδαλα,
Πηγή: http://e-diatrofi.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου