Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Εγγραφές στη Σχολή Γονέων


Άρχισαν οι εγγραφές  της Σχολής Γονέων για  το ετήσιο σεμινάριο
 μαθημάτων με τίτλο:«Ποιο νόημα έχουν οι αξίες στην αγωγή των παιδιών;»

 


 Η Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης διευρύνοντας τον κύκλο των επιμορφωτικών της δράσεων, οργανώνει για πρώτη φορά φέτος, ετήσιο σεμινάριο τριών (3) τρίωρων μαθημάτων με τίτλο:

«Ποιο νόημα έχουν οι αξίες στην αγωγή των παιδιών;»

Στόχος του σεμιναρίου είναιη ανάπτυξη διαλόγου για το ζήτημα των αξιών στη νεοελληνική κοινωνία, οικογένεια και σχολείο θέτοντας ερωτήματα, όπως: ποια μορφή μπορεί να έχει ένα σύγχρονο αξιακό σύστημα αγωγής σε διαλογική σχέση με τη διαχρονική παράδοση και τις προκλήσεις του μέλλοντος; πώς μπορούν οι αξίες αυτές να πραγματωθούν σε ένα πλαίσιο πρακτικών δράσεων και όχι απλά ρητορικών «κατηχήσεων»; ποια μπορεί να είναι η συμβολή των θεσμών, τυπικών και άτυπων, σε αυτή τη διαδικασία; ποιες νέες μορφές γνώσης μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση αποτελεσματικού αξιακού περιεχομένου στην εκπαίδευση και στην κοινωνία μας και ποια μπορεί να είναι η συμβολή του πολιτισμικού και θρησκευτικού αποθέματος του τόπου μας στη διαδικασία αυτή;Έξι διακεκριμένοι επιστήμονες από τους χώρους της ψυχολογίας, της παιδαγωγικής, της θεολογίας και της κοινωνιολογίας θα εισηγηθούν τα θέματα των τριών μαθημάτων. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα

Α΄ ενότητα. Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016.

Θέμα: «Προσδιορίζοντας το φάσμα των αξιών στην αγωγή. Αξίες και “παραβατικές” συμπεριφορές  των παιδιών». Εισηγητές/τριες: Νικόλαος Βαρμάζης, Πανεπιστημιακός φιλόλογος&Σοφία Βαβέτση-Τσιβίκη, Δρ Ψυχιατρικής, ειδική παιδαγωγός, επιστημονική συνεργάτης Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης. 

Β΄ ενότητα. Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017.

Θέμα: «Για μια αγωγή των αξιών: δικαιώματα, υποχρεώσεις και [δι]αγωγή των παιδιών». Εισηγήτριες: Ζωή Παπαναούμ, Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδαγωγικής, Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης&Αικατερίνη Σουσαμίδου-Καραμπέρη, Δρ Ψυχολογίας Φιλοσοφικής Σχ. Αριστοτελείου Παν. Θες.

                                     Γ΄ ενότητα. Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017.

Θέμα: «Θρησκευτική αγωγή και αξιακή αγωγή: σχέσεις και προοπτικές». Εισηγητές: Παναγιώτης Υφαντής,  Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης&Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δρ Θεολογίας, Σύμβουλος Υπουργείου Παιδείας – Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Τον κύκλο των τριών μαθημάτων μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν και κατόπιν σχετικής δήλωσης, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και το ευρύτερο κοινό. Ωστόσο, τα μαθήματα θα είναι ανοιχτά, για κατ΄ επιλογήν παρακολουθήσεις, από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο. Όσες και όσοι παρακολουθήσουν και τα τρία μαθήματα, θα παραλάβουν σχετική βεβαίωση.

Δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο και ιδιότητα μέχρι την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 στο email: epimorfsxoligoneon@gmail.com. Πληροφορίες: 23510-34288  &6977-545435.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου