Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

"Η ύπαρξη του άλλου στη δική μου ζωή"




Πριν λίγες μέρες ολοκληρώσαμε το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα: "Η ύπαρξη του ΑΛΛΟΥ στη δική μου ζωή! Μαθαίνω να συνεργάζομαι - Μαθαίνω να επικοινωνώ - Μαθαίνω να σέβομαι"...
Τα παιδιά στην τελευταία συνάντηση, κλήθηκαν να καταγράψουν -είτε ζωγραφίζοντας είτε δημιουργώντας το δικό τους γραπτό κείμενο-  αυτό που τα έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, από όσα βίωσαν σε όλες τις φάσεις του προγράμματος.
Οι δημιουργίες τους παρουσιάστηκαν στην τάξη και στη συνέχεια αφού καθίσαμε σε κυκλική διάταξη (κάτι που τα γοήτευσε από την πρώτη στιγμή!), συζητήσαμε τα όσα μας πρόσφερε η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Εντυπώσεις, συναισθήματα και συμπεράσματα από όλα όσα είπαμε στις συναντήσεις μας, διατυπώθηκαν στην τελευταία μας αυτή συνάντηση και αν υπάρχει κάτι για το οποίο "μετανιώσαμε" είναι που δεν "τρέξαμε" το συγκεκριμένο πρόγραμμα και την περασμένη σχολική χρονιά!
Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε την ψυχολόγο της Ατράκτου, κ. Πόπη Γκανά, για την αμέριστη βοήθεια που μας πρόσφερε στην υλοποίηση του προγράμματος, παρέχοντάς μας πολύτιμο υλικό, αλλά και τις χρήσιμες συμβουλές της στις συναντήσεις που είχε με τους εκπαιδευτικούς των τεσσάρων τμημάτων τα οποία συμμετείχαν.


Για τη συνέχεια κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου