Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

"Η Τρελή του Σαγιό"... στο Εθνικό Θέατρο

Το σχολειό μας διοργάνωσε μια τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Την πρώτη μέρα το απόγευμα ο καθένας μπορούσε να ψυχαγωγηθεί με οποιοδήποτε τρόπο ήθελε. Η φίλη μου, εγώ και οι μαμάδες μας αποφασίσαμε να πάμε να παρακολουθήσουμε στο εθνικό θέατρο την παράσταση «Η Τρελή του Σαγιό»

Το εθνικό θέατρο είναι ένα νεοκλασικό κτήριο και έχει τρεις ορόφους. Το χρώμα από τους τοίχους του είναι μπεζ. Έχει πολλά παράθυρα, μία είσοδο και μία έξοδο. Η αίθουσα της παράστασης είναι καταπληκτική. Έχει πολλές θέσεις, δύο μεγαλόπρεπα μπαλκόνια και μία τεράστια σκηνή. Οι φωνές των ηθοποιών ακουγόταν μέσα από τα μικρόφωνά τους. Άμα κοιτάξεις την οροφή της αίθουσας θα δεις πολλά αγγελουδάκια να σχηματίζουν κύκλο και στη μέση του κύκλου να κρέμεται ένας χρυσός πολυέλαιος και να φωτίζει όλη την αίθουσα.
Η υπόθεση του θεάτρου είναι: Η Ωρελί, η Τρελή του Σαγιό , μαθαίνει το σχέδιο μιας ομάδας που σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν το υπέδαφος του Παρισιού με στόχο να πλουτίσει από το πετρέλαιο που βρισκόταν εκεί. Η Ωρελί αντιστέκεται στο χρήμα και στήνει παγίδα στους εχθρούς της. Μέσα από την οποία καταφέρνει να τους καταστρέψει επειδή αυτοί είναι τυφλωμένη από την απληστία τους.
Αφού τέλειωσε η παράσταση, πήγαμε στα καμαρίνια των ηθοποιών για να βγούμε μια αναμνηστική φωτογραφία. Όταν πήγαμε ήταν ήδη έτοιμοι. Είχαν αλλάξει και είχαν ξεβαφτεί! Βγήκαμε φωτογραφίες με τον γνωστό Θανάση Τσαλταμπάση, την Άννα Παναγιωτοπούλου και άλλους…
Αυτή η παράσταση μας άρεσε πολύ γιατί μας έκανε να καταλάβουμε ότι ακόμα κι ένα καλό μπορεί να  σταματήσει χιλιάδες κακά!

Τσακίρη Μαρία-Ραφαέλα


Κατσίμπουρα  Βασιλική    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου