Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σχολικοί Αγώνες Ποδοσφαίρου


Οι αγώνες Ποδοσφαίρου μεταξύ των Δημοτικών Σχολείων του νομού μας πραγματοποιήθηκαν σε μια διημερίδα στις 10 και 11 Μαΐου στο χώρο του PLAY ZONE σε 3 γήπεδα 5Χ5. Την εβδομάδα εκείνη ο καιρός ήταν τόσο άστατος που πραγματικά μας καρδιοχτύπησε γιατί εκεί που είχε ηλιοφάνεια ξαφνικά άνοιγαν οι ουρανοί με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διεξαγωγή των αγώνων. Αφού λοιπόν τρομοκράτησε τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες μαθητές/τριες των Δημοτικών Σχολείων του νομού τελικά μάλλον ο καιρός μας έκανε το χατίρι.
Τα Δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν ήταν 34 και χωρίστηκαν μετά από κλήρωση σε 8 ομίλους με 4 ή 5 ομάδες. Το Σχολείο μας συμμετείχε στον 8ο όμιλο την Παρασκευή 11 Μαΐου με αντιπάλους το 8ο Δ.Σχ. Κατερίνης, το 10ο Δ.Σχ. Κατερίνης, το Δ.Σχ. Καλλιθέας και το ιδιωτικό Δ.Σχ. Πλάτων.
Αφού τα παιδιά πέρασαν από μια διαδικασία επιλογής από τους Εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής του σχολείου για το ποιοι τελικά θα στελέχωναν την ομάδα οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στους αγώνες ήταν:
Αδαμίδης Ιωάννης Στ1, Γκανάς Παντελεήμων-Μιχαήλ Στ1, Δημητριάδης Γεώργιος Στ1, Κεσκινίδης Χαράλαμπος Στ1, Οσάκοβιτς Δημήτριος Στ1, Σατσίδης Αντώνιος Στ1, Κακουλίδης Κων/νος Στ2, Σκαμπαρδώνης Βασίλειος Στ2, Τουλίκας Κων/νος Στ2, Ιωαννίδης Βασίλειος Ε1, Μπουσνάκη Ασπασία Στ1, Δερβένη Φανή Στ2.
Σ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά οι ομάδες θα έπρεπε να ήταν μικτές καθώς το κεντρικό θέμα των φετινών Αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙ'ΑΣ ήταν «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙ'ΑΣ και Ισότητα των Φύλων». Δυστυχώς μόνο δύο σχολεία από τα 34 που συμμετείχαν είχαν μικτές ομάδες κάνοντας πράξη το παραπάνω θέμα. Το Δ.Σχ. Καλλιθέας και το 12ο Δ.Σχ. Κατερίνης, και πραγματικά είμαστε περήφανοι για τα κορίτσια μας καθώς συμμετείχαν ισότιμα και ανταγωνιστικά με τα αγόρια της ομάδας μας –αναγνωρίστηκε από όλα τα μέλη της ομάδας – και δεν είχαν ρόλο "διακοσμητικό" όπως πολλοί θα περίμεναν.
Τα παιδιά πραγματικά κουράστηκαν πολύ τις ημέρες που προετοιμάστηκαν για τους αγώνες αλλά ανταμειφθήκαν με την συμμετοχή τους στους αγώνες. Αγωνίστηκαν με πάθος αλλά σε αθλητικά πάντα πλαίσια, με φίλαθλο πνεύμα, με σεβασμό για τον αντίπαλο, με ομαδικότητα, συνεργασία και αλληλοβοήθεια, αντιμετώπισαν με σύνεση την νίκη και την ήττα και βίωσαν την ψυχαγωγία και την χαρά που πηγάζει από τη συμμετοχή στον αγώνα.
Για την ιστορία να αναφέρουμε τα αποτελέσματα των αγώνων του σχολείου μας -χωρίς να εστιάζουμε σε αυτά καθώς και δεν ήταν αυτοσκοπός- με την σειρά που έγιναν οι αγώνες (μέσα σε παρένθεση οι σκόρερ του σχολείου μας):


12ο Δ.Σχ. Κατερίνης - Ιδιωτικό Δ.Σχ. Πλάτων  
1 – 0
(Ιωαννίδης Βασίλειος)
12ο Δ.Σχ. Κατερίνης - Δ.Σχ. Καλλιθέας             
0 – 1

12ο Δ.Σχ. Κατερίνης - 10ο Δ.Σχ. Κατερίνης      
2 – 0
(Ιωαννίδης Βασίλειος)
12ο Δ.Σχ. Κατερίνης - 8ο Δ.Σχ. Κατερίνης        
1 – 2
(Δημητριάδης Γεώργιος)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου