Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αθλητισμός, παιχνίδια,παιδί

   

Η ανατροφή που οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους καθορίζει το μέλλον τους. Είναι πολλοί οι τομείς στους οποίους οι γονείς πρέπει να επικεντρωθούν για να δώσουν στα παιδιά τους την ανατροφή, τις βασικές αρχές και τις αξίες που θα τα καθοδηγούν για πάντα στη ζωή τους.

Ένας τομέας που δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής τους είναι ο αθλητισμός, η σωματική άσκηση, τα παιχνίδια και τα σπορ.


Η υγεία τόσο η σωματική αλλά και η ψυχική έχουν τεράστια διαχρονικά ωφελήματα από την τακτική αθλητική δραστηριότητα που μπορεί να κάνει το παιδί με διάφορους τρόπους.  

Ο αθλητισμός, τα σπορ και το παιγνίδι είναι για τα παιδιά ένας τρόπος όχι μόνο για να εξασκηθούν και να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες αλλά και για να κάνουν νέους φίλους, να μάθουν να είναι μέλη μιας ομάδας, να ψυχαγωγούνται και να βελτιώσουν το αίσθημα αυτοπεποίθησής τους.

Οι γονείς θα πρέπει να μεριμνούν για να μπορούν τα παιδιά τους να έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες ή σε κάποιο σπορ. Οι συνήθειες που θα αποκτήσουν τα παιδιά δια μέσου μιας υγιούς απασχόλησης σε ένα άθλημα ή σε ένα σπορ, θα τα προστατεύουν σε όλη τους τη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου