Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Εμβολιασμοί

Αυτές οι μέρες για τους μικρούς μαθητές του σχολείου μας είναι ξεχωριστές. Έχει έρθει κλιμάκιο από το νοσοκομείο και εμβολιάζει τους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης. Πέρυσι με τον ιό Η1Ν1 η φετινή Β΄τάξη δεν εμβολιάστηκε με το γνωστό μαντού και γι' αυτό ο εμβολιασμός τους γίνεται φέτος...


ΕΜΒΟΛΙΑ - ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

(ΤΕΧΝΗΤΗ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΣΗ)

Τα εμβόλια είναι σίγουρα μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στην ιστορία της ιατρικής. Τα προγράμματα εμβολιασμών που έχουν τεθεί σε εφαρμογή έχουν καταφέρει να σταματήσουν την εμφάνιση πολλών ασθενειών. Τα περισσότερα εμβόλια συνήθως προλαμβάνουν τη νόσο, ενώ μερικά από αυτά την τροποποιούν, έτσι ώστε να μην εμφανίζεται με βαριά μορφή.
Για την επιτυχία των εμβολιασμών πρέπει να τηρούνται ορισμένοι κανόνες, όπως η σωστή μεταφορά και συντήρηση των εμβολίων, ο σωστός τρόπος και η ηλικία εφαρμογής τους και το σπουδαιότερο ίσως οι αναμνηστικοί εμβολιασμοί. Όταν ένα εμβόλιο δοθεί σε κάποιο παιδί, τότε ο οργανισμός παράγει αντισώματα για να το καταπολεμήσει. Ο σκοπός των εμβολίων είναι να μιμηθούν την πραγματική νόσο, ώστε όταν ο οργανισμός χρειαστεί να την αντιμετωπίσει να έχει στη διάθεσή του αρκετά αντισώματα για αυτό με τρόπο που να μην τον βάζει σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου