Τετάρτη 10 Μαΐου 2023

Γεμίστε τα παιδιά με αισιοδοξία....

 


 Σε μία εποχή που τα προβλήματα διογκώνονται, είναι καλό να ενισχύουμε τα παιδιά με ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον. Καλώς ή κακώς έχουμε χρέος να μην κόβουμε ποτέ μα ποτέ, όσο και αν τα πράγματα φαίνονται δυσοίωνα τώρα, τα φτερά και τις ελπίδες των παιδιών, των παιδιών που αποτελούν τη μελλοντική γενιά και πρέπει να ονειρεύονται, να χαμογελούν, να αισιοδοξούν και να προγραμματίζουν πάση θυσία το μέλλον τους.

 

 


Εμείς, ως γονείς και κηδεμόνες μπορούμε να επιλέξουμε κάποιες φράσεις και λέξεις και να τους τις λέμε συχνά, αν όχι και καθημερινά:

•"Μπορείς, θα τα καταφέρεις", ποτέ μα ποτέ τα παιδιά δεν πρέπει να νιώσουν ότι δεν είναι σε θέση να επιτελέσουν ένα έργο.

•"Θα είμαι δίπλα σου ό,τι και αν συμβεί", έτσι η προσπάθειά τους παίρνει άλλη διάσταση.

 •"Να είσαι περήφανος για την προσπάθεια που έχεις καταβάλλει", γιατί συχνά, το ταξίδι έχει αξία και όχι ο προορισμός.

 •"Θα σε αγαπώ ό,τι κι αν γίνει, όχι μόνο γιατί είμαι η μαμά σου αλλά γιατί είμαι εδώ πάντα να σε στηρίζω".

 •"Δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους. Όταν τα καταλάβεις αυτό θα γίνεις ακόμα πιο ευτυχισμένος, εσύ να προσπαθείς να βελτιωθείς πάνω από όλα για σένα".

 •"Είμαι περήφανη για σένα. Πολύ περήφανη!" Μία φράση που θα τη λέμε από την πρώτη στιγμή που το παιδί μας καταφέρει έστω και κάτι μικρό. Το κίνητρο αποτελεί την κινητήρια δύναμη που μπορεί να κινήσει ακόμα και βουνά

 

Πηγή: https://www.paidi.gr/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου