Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Run Marco! Το παιχνίδι περιπέτειας που διδάσκει προγραμματισμό σε παιδιά ! Τάξεις Β1-Β2-Γ1-Γ2-Δ1-Δ2Ε1-Ε2-ΣΤ1-ΣΤ2



Στα πλαίσια του μαθήματος ΤΠΕ – Πληροφορική οι μαθητές/τριες των τάξεων Β1-Β2-Γ1-Γ2-Δ1-Δ2-Ε1-Ε2 και ΣΤ1-ΣΤ2  εφάρμοσαν εικονική μορφή κώδικα με διαδικτυακή πλοήγηση με το επιμορφωτικό παιχνίδι Run Marco. Με την καθοδήγηση, την ενθάρρυνση και την επιβράβευση από τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας Κο Δημήτρη τα παιδιά ήρθαν για πρώτη φορά σε επαφή με ένα εικονικό προγραμματιστικό περιβάλλον κάνοντας πράξη την αλγοριθμική λογική σκέψη με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτικού παιχνιδιού!

Παίζουμε και μαθαίνουμε!


Για περισσότερες φωτογραφίες και χρήσιμες πληροφορίες 


 Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό περιβάλλον Run Marco

Η τέχνη του προγραμματισμού υπολογιστών είναι ακριβώς αυτό δηλαδή το να συνδυάζουμε μια σειρά διαδοχικών οδηγιών που «εξηγούν» στον υπολογιστή πώς να λύσει ένα πρόβλημα. Καθένας μπορεί να μάθει αυτή την τέχνη. O καλύτερος τρόπος για να βοηθήσει κανείς κάποιον να φτάσει στο σημείο να κατέχει την τέχνη του προγραμματισμού είναι με το κάνει τη διαδικασία εκμάθησης διασκεδαστική μέσω παιχνιδιών. Έχοντας αυτό κατά νου και ξεκινώντας από τα νεότερα παιδιά (6 – 12 ετών) η ελληνική startup εταιρεία Allcancode δημιούργησε ένα παιχνίδι περιπέτειας το Run Marco! (Τρέξε Μάρκο!) με το οποίο τα παιδιά μυούνται στην τέχνη του προγραμματισμό υπολογιστών. 

Πώς; Ο παίκτης καθοδηγεί τον κεντρικό ήρωα με εντολές σε μια οπτικοποιημένη γλώσσα προγραμματισμού.

Ο κεντρικός χαρακτήρας Marco ξεκινάει ένα μακρύ ταξίδι στο οποίο ανακαλύπτει περισσότερα για τον εαυτό του. Στη διάρκεια της διαδρομής, φίλοι τον βοηθούν και εμπόδια τον εμποδίζουν. Τα επίπεδα του παιχνιδιού βάζουν στόχους που ο Marco πρέπει να πετύχει με την καθοδήγηση του παίκτη μέσω οδηγιών βήμα προς βήμα. Κύρια χαρακτηριστικά του είναι η πλούσια ιστορία στην οποία βασίζεται, ο ειδικός σχεδιασμός ώστε να παρουσιάζονται με απλότητα ακόμη και περίπλοκες έννοιες της επιστήμης υπολογιστών αλλά και τα υψηλής ποιότητας γραφικά και ήχος.

Πηγή: http://www.superdad.gr/diagonismoi-dora/run-marco-to-paixnidi-peripeteias-pou-didaskei-programmatismo-sta-paidia/ 

ΤΑΞΕΙΣ Ε1 & Ε2


























ΤΑΞΗ Γ1







ΤΑΞΗ Γ2










ΤΑΞΗ Δ2
















ΤΑΞΗ Β2










ΤΑΞΕΙΣ ΣΤ1-ΣΤ2




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου