Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

European School Radio - Διαγωνισμός τραγουδιού




Το Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου ξεκίνησε ως δράση το σχολικό έτος 2013-14 με το όραμα να επικοινωνήσουν ζωντανά και να αλληλεπιδράσουν σε ένα κοινό τόπο οι μαθητές των ραδιοφωνικών σχολείων του European School Radio. Έκτοτε καθιερώθηκε στον χώρο της σχολικής εκπαίδευσης και φιλοξενεί σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε χρόνο. Τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και ενεργό συμμετοχή έχουν τα σχολεία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, μέσω του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει βιωματικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τη ραδιοφωνική παραγωγή, αλλά και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Το σχολείο μας φέτος συμμετέχει για πρώτη φορά στο διαγωνισμό με το τραγούδι "Μέχρι εκεί που θέλω..."

Οι μαθητές των τάξεων ΣΤ1

Αβραμίδης Γεώργιος,Αβραμίδου Ραφαηλια,Αδάμου Μαρία,Ασσιχιδης Αντύπας,Γιαννίκος Διονύσιος,Γκούμας Γεώργιος,Χαμάλη Ευαγγελία,Ευθυμιάδου Κωνσταντίνα,Ζησοπουλος Απόλλων,Ζησοπουλου Άρτεμις,Ζουλουμης Αναστάσιος,Ηλιάδης Σάββας,Ιωαννίδου Γεωργία, Καλαϊτζίδης Νικόλαος,Κανακάρη Ζωγραφιά,Καραγιάννης Βαλεντίνος,Κατσαντώνη Βασιλική,Κατσιμπουρας Στυλιανός,Μυστηριώδης Χαράλαμπος,Πιργκου Αναστασία

Και οι μαθητές της Γ1 τάξης

Βεζιραι Αντελαιντα,Γερασιμίδου Σοφία,Δαμάλης Δημήτριος,Καναπίτσα Παρασκευή,Κουτσουκανιδης Νικόλαος, Λιακοπουλου Φανή,Λιμπανοβνος Μαρία-Νινα,Μαρινόπουλος Σεραφείμ,Νάτσιου Πολυξένη,Νταγκλλι Αναιντι,Παπαποστόλου Αικατερίνη,Πολυζοπουλος Ζήσης,Τζιωρτζιος Ανδρέας.

            
  


Τα υπέροχα αυτά παιδιά με υπομονή και υπομονή αγκάλιασαν και έντυσαν με τις καταπληκτικές τους φωνές το τραγούδι που δημιουργήθηκε από την αρχή , σε μια ιδέα του Σούλη Θεοδωρη δασκάλου της Γ1 τάξης ο οποίος συνέθεσε τη μουσική σε στίχους του Κωτίδη  Νικολάου δασκάλου του ΣΤ1 και τις πολύτιμες συμβουλές και διορθώσεις του δασκάλου της Αγγλικής γλώσσας κ.Αξιωτιδη Μανώλη.

                                                               

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε για την πολύτιμη συνεισφορά τους και την άμεση ανταπόκριση τους στη κλήση που δέχτηκαν και να βοηθήσουν σε αυτό το παράτολμο εγχείρημα.Θα ήθελα να αναφέρω τον Σιδηρόπουλο Νίκο (Λαγούτο) ένα ταλαντούχο νέο καλλιτέχνη που προσφέρθηκε όπως και όλοι οι άλλοι αφιλοκερδώς να βοηθήσει στην ορχήστρα , τον Αμανατίδη Σωτήρη(τουμπερλεκι) έναν εκπληκτικό άνθρωπο και έξοχο  μουσικό,τον Απόστολο Δημήτριο (πιάνο) συνάδελφος, δάσκαλος μουσικής που διακρίνεται για την αγάπη του στη μουσική.

Βέβαια ν'αναφερουμε  τον κ.Σουλη Θεοδωρη ( μπουζούκι) και τον κ.Αξιωτιδη Μανώλη (κιθάρα) 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ.Σαλαβερη Αλεξανδρο που έκανε την ηχοληψία και την φιλοξενία στο στούντιο ηχογράφησης.

Αφήσαμε για το τέλος, να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 12ου Δημ.Σχ. που στήριξε οικονομικά και ηθικά  την προσπάθεια αυτή. Ο σύλλογος ήταν και είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια του σχολείου και βρίσκεται πάντα πίσω από κάθε επιτυχία του σχολείου. Σιωπηρά αλλά αποτελεσματικά καλύπτει κάθε ανήσυχη ιδέα είτε μαθητών είτε εκπαιδευτικων  του σχολείου μας.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον Δ/ντη του σχολείου μας κ.Φακαλη Κωνσταντίνο για την ηθική συμπαράσταση και την ευελιξία που έδωσε για να κάνουμε πρόβες εκτός του ωραρίου στο χώρο του σχολείου.





 

1 σχόλιο: