Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

Παιδική επιχειρηματικότητα...


                              


Εκκινώντας στον κόσμο της παιδικής επιχειρηματικότητας

 Ένα από τα σχέδια δράσης που έχουμε προγραμματίσει να δουλέψουμε τη φετινή σχολική χρονιά στα πλαίσια του Προγράμματος Δεξιοτήτων στο σχολείο μας είναι η παιδική επιχειρηματικότητα. Πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα, φιλόδοξη  πρόταση βιωματικής μάθησης και δράσης που θα δώσει στους μαθητές και τις μαθήτριες τη γνώση και την εμπειρία του υγιούς επιχειρείν.

Το πρόγραμμα θα βοηθήσει τα παιδιά, πρώτα απ΄όλα να μάθουν βιωματικά  την αξία των αρωματικών φυτών στη ζωή μας. Θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να επεξεργαστούν αρωματικά φυτά . Πολλοί σπουδαίοι αρωγοί σ΄ αυτή μας την πρωτοβουλία αποτελούν ο Δήμος Κατερίνης και το Γεωπονικό τμήμα του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.

 Ειδικότερα ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Κατερίνης και ιδιαίτερα τον κύριο Γιάννη Μπεϊνά, Αντιδήμαρχο πρασίνου και αθλητισμού για την άμεση ανταπόκριση και χορηγία  40 αρωματικών φυτών (θυμάρι, λεβάντα, δεντρολίβανο).

Επίσης ευχαριστούμε το 2ο ΕΠΑΛ Κατερίνης και ιδιαίτερα τους μαθητές και μαθήτριες του τμήματος γεωπονίας, την κυρία Νατάσα Λεονταρή και τον κύριο Δημήτρη Παλαμά για την ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας για βοήθεια και καθοδήγηση στην καλλιέργεια των αρωματικών φυτών. Στην ομάδα των  μαθητών/τριών του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης που μας βοήθησαν  στο φύτεμα συμμετείχαν οι: Άννα Ζησιμοπούλου, η Γενοβέφα Δημητριάδου(απόφοιτη του σχολείου μας), ο Φίλιππος Γραβάνης, ο Γαβρηιήλ Γραμματικόπουλος, ο Γιάννης Σαμακοβλής και  ο Θέμης Τριγώνης Λεονταρής.

Ήταν μεγάλη η χαρά μας που ήρθαν στο σχολείο,  μας έδωσαν συμβουλές, μας έδειξαν πώς να σπείρουμε τα φυτά, τι να προσέξουμε για να τα προστατέψουμε . Υποσχέθηκαν πως περιοδικά θα μας επισκέπτονται ώστε να επιτηρούν τις εργασίες μας στην  ανάπτυξη των φυτών. Η βροχή που ακολούθησε ήταν καλός οιωνός για την πρόοδό τους. Μένει τώρα να τα προστατεύσουμε και να τα επιτηρούμε από τυχόν ζημιές.

Στο φύτεμα των αρωματικών φυτών στους κήπους μας συμμετείχαν το τμήμα του κυρίου Θοδωρή Θανάση , το τμήμα του κυρίου Κοκκινοπλίτη Αντώνη, το τμήμα του κυρίου Κωτίδη Νίκου, το τμήμα λενταξης του κυρίου Τσιρίκα Κώστα και το τμήμα της κυρίας Κουτσουρά Ζωής.

Κουτσουρά Ζωή 





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου