Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

«Ζωγράφισε την αναπηρία»: Παιδιά από όλον τον κόσμο ζωγραφίζουν πώς βλέπουν την αναπηρία


Τι πιστεύουν και τι ξέρουν τα παιδιά σ'όλον τον κόσμο για τις αναπηρίες; Το GLOBI (Διεθνές Παρατηρητήριο Συνυπολογισμού) ήθελε να το ανακαλύψει.
Η Διεθνής Γραμματεία για την πρωτοβουλία στη Εκπαίδευση(GEFI) και η Διεθνής Γραμματεία Συνηγόρου Νεότητας(GEFI-YAG) των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Παρατηρητήριο ξεκίνησαν μια διεθνή εκστρατεία με το όνομα: ''Ζωγράφισε την αναπηρία.''

Αυτό το διεθνές καλλιτεχνικό πρόγραμμα έχει σκοπό να εκπαιδεύσει παρακινώντας παιδιά ηλικίας 6 ως 17 με ή χωρίς αναπηρίες να ζωγραφίσουν ''πώς καταλαβαίνουν και νιώθουν την αναπηρία και σχετικά θέματα,όπως η προσβασιμότητα,η αίσθηση του συνυπολογισμού και οι διακρίσεις σε βάρος τους''.
''Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μήνυμα είναι ο εορτασμός της διαφορετικότητας(ανομοιότητας) σαν ένα θετικό στοιχείο της ανθρώπινης φύσης'',είπε στο TheMighty o Αντρέα Πρεγκέλ,συνιδρυτής και διευθυντικό στέλεχος του GLOBI.
Ο διαγωνισμός έκλεισε με περισσότερες από 3.000 υποβολές σχεδίων από 45 χώρες.Το ευρύ κοινό μπορεί να ψηφίσει το αγαπημένο του σχέδιο στο διαδίκτυο από 1 Αυγούστου ως 30 Σεπτέμβρη.Μετά κριτές θα ψηφίσουν τις κορυφαίες 60 ζωγραφιές από την κοινοπραξία αυτή και τα 30 καλύτερα έργα τέχνης θα εκτεθούν στη Νέα Υόρκη,στην 70κοστή Γενική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών.
Ρίξτε μια ματιά σε μερικά δείγματα του πώς βλέπουν τα παιδιά απ'όλον τον κόσμο την αναπηρία.
1.''Όλοι έχουν κάποιο πρόβλημα.Στις ειδήσεις έχω ακούσει πολλά:Δε βλέπει τίποτα,Δεν ακούει τίποτα,Δεν μπορεί να περπατήσει.Παρ'ότι οι άνθρωποι με αναπηρίες δεν μπορούν να κάνουν ορισμένα πράγματα,μπορούν να κάνουν άλλα που δεν μπορώ εγώ.''Λιουν Γεν Τιν,16 ετών από το Πεκίνο,Κίνα.
Για περισσότερες εικόνες, κάντε κλικ εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου