Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Σχέδιο Δράσης e-twinning


Στα πλαίσια του ευρωπαικού προγράμματος e-twinning(ηλεκτρονική αδελφοποίηση με ευρωπαϊκά σχολεία)το τμήμα Ε2 με τη συνδρομή κάποιων μαθητών από το Ε1 και της δασκάλας τους των Αγγλικών κ.Έφης Τυροδήμου, συνεργάστηκε με ένα Δημοτικό Σχολείο της Γαλλίας.Ο τίτλος του προγράμματος  ήταν Flat Stanley.Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας,έγινε ανταλλαγή αλληλογραφίας.Οι μαθητές της Ε τάξης όπως αντίστοιχα και οι Γάλλοι μαθητές,έστειλαν γράμματα στα αγγλικά με πληροφορίες για τον εαυτό τους ,τις σχολικές και  εξωσχολικές δραστηριότητές τους.
Επίσης ,τα δύο σχολεία  αντάλλαξαν  ιστορίες .Οι δικοί μας μαθητές έκαναν εργασίες σχετικά με τον αρχαίο ελληνικό μύθο της Ευρώπης,έτσι  ώστε να μάθουν οι μικροί μαθητές από τη Γαλλία,πώς  πήρε το όνομά της η ήπειρος της Ευρώπης.Κατά  ομολογία  μάλιστα της δασκάλας τους κ.Ursula Pineau  οι μαθητές της ενθουσιάστηκαν γιατί αγαπούν την ελληνική μυθολογία και την μελετούν.
Εκείνοι από την άλλη μεριά, μας εστειλαν τις περιπέτειες του Flat Stanley ενός ήρωα μιας παιδικής αμερικάνικης ιστορίας.

Τέλος,τα δύο σχολεία αντάλλαξαν τις μασκότ των δύο ιστοριών.Εργασίες και ζωγραφιές των μαθητών μας αναρτήθηκαν στις αίθουσες του γαλλικού σχολείου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου