Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Δραστηριότητες για τον σχολικό εκφοβισμό (vid-pics)


Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή (9/3), δραστηριότητες στο χώρο του σχολείου μας, με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bulling), με τη συμμετοχή των μαθητων όλων των τάξεων.
Έτσι όταν χτύπησε το κουδούνι για το δεύτερο διδακτικό δίωρο, τα παιδιά παρακολούθησαν σε τρεις διαφορετικές σχολικές αίθουσες ταυτόχρονα την ταινία "Άπλωσε το χέρι", μια τρυφερή ταινία μικρού μήκους με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό αποκλεισμό, που δημιούργησαν οι μαθητές της Στ' τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, η οποία διακρίθηκε κερδίζοντας το Β΄ βραβείο ταινίας Μυθοπλασίας στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης... μια ευκαιρία».

Ακολούθησε συζήτηση για το περιεχόμενο της ταινίας, ανταλλάχτηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες απόψεις και στη συνέχεια τα παιδιά βγήκαν στον αύλειο χώρο, όπου ανά τμήμα ζωγράφισαν σε χαρτί του μέτρου αλλά και σε πολύχρωμα μπαλόνια, στέλνοντας μηνύματα εναντίον του σχολικού εκφοβισμού, μια κατάσταση που έχει εδραιωθεί τα τελευταία χρόνια στα περισσότερα σχολεία του πλανήτη, καθώς τα κρούσματά του είναι πολλαπλά!  
Οι δραστηριότητες έγιναν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (6/3)
 Για περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο κάντε κλικ εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου