Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Επίσκεψη στο φούρνο της γειτονιάς μας



Στα πλαίσια του προγράμματος αγωγής υγείας που υλοποιούν τα τμήματα Β1 & Β2 του σχολείου μας και σχετίζεται με τη διατροφή, επισκεφθήκαμε σήμερα το φούρνο της γειτονιάς. Η κ. Βαγγελιώ σαν άψογη οικοδεσπότης μας έδειξε πως γίνεται η παρασκευή τόσο του ψωμιού όσο και άλλων αρτοπαρασκευασμάτων. Στο τέλος μας κέρασε νόστιμα σάντουιτς. Την ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! 
Ας δούμε κάποιες πληροφορίες για το ψωμί…

Ψωμί ίσον άνθρωπος


Η ιστορία του ψωμιού είναι τόσο μεγάλη, όσο σχεδόν και η παρουσία του ανθρώπου πάνω στη γη. Είναι η πηγή από την οποία ο άνθρωπος αντλεί τα βασικότερα θρεπτικά συστατικά. Είναι η καθημερινή τροφή του. Το φρέσκο ψωμί είναι αγνό, γιατί τα υλικά από τα οποία παρασκευάζεται είναι φυσικά: αλεύρι, νερό, μαγιά.
Η Διατροφική Αξία του Ψωμιού
Η μεγάλη θρεπτική αξία του ψωμιού αναγνωρίζεται σε όλα τις διατροφικά μοντέλα σίτισης. Επιστημονικές μελέτες καταλήγουν ότι η κατανάλωση ψωμιού αποτελεί υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχει θρεπτικά συστατικά, που ωφελούν πολλαπλά τον οργανισμό. Το ψωμί, όπως και όλα τα υπόλοιπα δημητριακά, αποτελεί σημαντικότατη πηγή υδατανθράκων και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται, με μέτρο, στο καθημερινό διαιτολόγιο.
Η διατροφική αξία του ψωμιού εξαρτάται από το αλεύρι, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του, επειδή η διαδικασία της άλεσης καταστρέφει μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου