Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε και φέτος στα Σχολεία της χώρας, η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού...  
Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα συνδέεται κάθε σχολικό έτος με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου που θα υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό. Για τη φετινή σχολική χρονιά ο θεματικός άξονας είναι«Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Ο καιρός δεν επέτρεψε οι εκδηλώσεις να γίνουν στη ... μέρα τους (Δευτέρα 2 Οκτωβρίου), αλλά σήμερα ήταν σύμμαχός μας! Έτσι όλα τα τμήματα του Σχολείου, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς τους, βρέθηκαν στο παρακείμενο γήπεδο του Ατρομήτου και ΟΛΟΙ οι μαθητές πήραν μέρος στις εκδηλώσεις, τις οποίες οργάνωσαν οι γυμναστές μας, κύριος Κώστας και κύριος Αντώνης!
Με τον υπεύθυνο του τμήματος Ένταξης κ. Κώστα Τσιρίκα να δίνει τον παλμό και την ζωντάνια ξεσηκώνοντας τα παιδιά, ανά τάξη, είχαν την ευκαιρία να αθληθούν μέσα από επιλεγμένες δραστηριότητες και οι οποίες ήταν προσαρμοσμένες κατάλληλα στην ηλικία των μαθητών! Το γήπεδο μετατράπηκε σε μια πολύβουη κυψέλη, τα παιδιά το χάρηκαν με την ψυχή τους, ενώ πέρα από το καθαρά αθλητικό κομμάτι έστειλαν μήνυμα κατά του Ρατσισμού και υπέρ της Διαφορετικότητας!
Μετά τις αθλητικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικοί και παιδιά, χόρεψαν παραδοσιακούς και όχι μόνο (!) χορούς, κλείνοντας έτσι ένα πολύ ευχάριστο και ιδιαίτερα δημιουργικό πρωινό!    
Δείτε photos από τη σημερινή μας εκδήλωση ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου