Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

6 συνήθειες των παιδιών που μπορούν να σε τρελάνουν!!!




Η καθημερινότητα με τα παιδιά είναι πάντα δύσκολη, απρόβλεπτη και ενδιαφέρουσα…όσο μεγαλώνεις, μεγαλώνουν…και μαζί μ’ αυτά μεγαλώνει και η γλώσσα τους. Οι εξυπνάδες που πετάνε σε κάνουν ενίοτε περήφανη και άλλες φορές  ενοχική. Μετά τα έξι τους χρόνια έχουν άποψη για όλα, σε σημείο που σε συμβουλεύουν για να κάνουν τη δική τους καθημερινότητα ευκολότερη. Η πονηριά τους δεν έχει όριο και η συνωμοσία όταν έχουν αδέρφια μπορεί απλά να σε τρελάνει.
Επιχείρηση μάζεμα παιχνιδιών

Δεν ξέρω για εσάς πάντως τα δικά μου παιδιά προκειμένου να μην μαζέψουν τα παιχνίδια τους είναι ικανά να προφασίζονται θλάση στο πόδι ή στραμπούληγμα στο χέρι…
Επιχείρηση μπάνιο
Για να φτάσουμε στη μπανιέρα η διαδρομή είναι μεγάλη και περιλαμβάνει κυνηγητό, κρυφτό και χοροπηδήματα σ’ όλα τα κρεβάτια του σπιτιού. Όταν πια συνειδητοποιήσουν οτι δεν έχουν άλλη επιλογή αλλάζουν στάση και κάνουν τους ρυθμούς τους νωχελικούς για να σε αποτελειώσουν.
Επιχείρηση φαγητό 
Δεν πεινάνε ποτέ για κάτι υγιεινό, φρέσκο και βιταμινούχο.  Πεινάνε πάντα για τα πάντα που έχουν βασικό συστατικό τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Τελικά οι  συμφωνίες κλείνονται πάντα «κάτω από το τραπέζι», δηλαδή τα εξαγοράζεις  προκειμένου να φάνε κάτι που έχει θρεπτική αξία.


Επιχείρηση επιβολής υπακοής
Όσες δραστηριότητες και να κάνουν δεν είναι ποτέ κουρασμένα αντιθέτως έχουν μια ενέργεια που στο τέλος της μέρας σε εξοργίζει γιατί είσαι ήδη πολύ κουρασμένη. Όταν τα μαλώσεις με ύφος σοβαρό και απειλητικό απλά γίνονται ομάδα. Ξεχνάνε ως δια μαγείας τις μεταξύ τους διαφορές και γίνονται μια «γροθιά» και εσύ ο σάκος του μποξ.
Επιχείρηση διάλογος
Ανοίγεις κουβέντα μαζί τους και προσπαθείς να καταλάβεις πως σκέφτονται. Τους λες όσα κάνεις όλη μέρα μήπως και σε λυπηθούν και ζητάς τη στήριξή τους στις καθημερινές ανάγκες του σπιτιού προκειμένου να μη σου δημιουργούν συνέχεια επιπλέον δουλειές. Να μην πιάνουν τους τοίχους με βρώμικα χέρια, να μην τρώνε στο σαλόνι, να μην τους πέφτουν δημητριακά στο πάτωμα και άλλα τέτοια και εκείνα σου λένε με ύφος ενήλικα… «Γιατί δε χαλαρώνεις σήμερα να ξεκουραστείς και εσύ…τα μαζεύεις αύριο»
Επιχείρηση αλήθεια
Τα αντιμετωπίζεις σαν να είναι  ενήλικες και μοιράζεσαι μαζί τους την αλήθεια μήπως και ντραπούν. Τους λέω τις προάλλες οτι γράφω στο site μου τα «κατορθώματά» τους και όσα τραβάω κάθε μέρα από τις διαβολιές τους και μου απαντούν «Τιιιι;;; γράφεις όλα αυτά που κάνουμε και τα μαθαίνει όλος ο κόσμος;;;;μόλις μάθουμε να γράφουμε θα γράψουμε όλα όσα μας κάνεις…» και εκεί με αποτελειώνουν.
Και μετά μου λες παιδιά είναι …αυτά δεν είναι παιδιά…τύραννοι είναι!!!! Μικροί τύραννοι που κάνουν τα πάντα για να μην τα βγάζεις στιγμή από το μυαλό σου και να έχουν πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου!!!
Υπομονή….μέχρι να περάσουν στο Πανεπιστήμιο!!

http://www.toimerologio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου