Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Διεθνής Ημέρα Μουσείων



Στα πλαίσια του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων το σχολείο μας έχει προγραμματίσει την Τετάρτη 18 Μαΐου να επισκεφτεί με τμήματα της Τρίτης και της Τετάρτης Τάξης τον αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου.


Ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων λοιπόν έχει καθιερωθεί η 18η Μαΐου, που εορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Η φετινή επέτειος έχει ως κεντρικό θέμα «Μουσεία και πολιτιστικά τοπία», με το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να τιμά το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο συμπληρώνει 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του και πάνω από έναν αιώνα καθοριστικής συμβολής στη διαμόρφωση του πολιτιστικού τοπίου της πόλης που το φιλοξενεί και ολόκληρης της χώρας.

Από τη θεμελίωσή του το 1866 έως σήμερα, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εντάχθηκε αρμονικά στον αστικό ιστό, χαρακτηρίζοντας με το όνομά του μία ολόκληρη περιοχή του κέντρου.

Οι πλούσιες συλλογές του, με αρχαιότητες από όλα τα σημεία του ελληνικού κόσμου, προσφέρουν στον επισκέπτη ένα πανόραμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, από τις αρχές της προϊστορίας έως την ύστερη αρχαιότητα.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού και ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα του ICOM για δυναμική παρουσία των μουσείων στην πολιτιστική ζωή, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο διοργανώνει σειρά δράσεων που λαμβάνουν χώρα, από τις 16 έως τις 22 Μαΐου, μέσα και γύρω από το μουσείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου