Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

"Δικαίωμα στη μόρφωση"




Την  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, στις 8:00 το πρωί και πριν σημάνει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς, παραδόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας τα σχολικά είδη, τα οποία εντός των επόμενων ημερών, θα διανεμηθούν δωρεάν σε 300 μαθήτριες και μαθητές των 19 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Κατερίνης.
Επίσης, το βράδυ, στις 19:00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της πόλης της Κατερίνης και της Ανδρομάχης για να συζητηθεί η ακριβής διαδικασία διάθεσης των σχολικών ειδών στους δικαιούχους μαθητές. Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκε και ο διευθυντής μας εκπροσωπώντας το σχολείο μας.
 

  • Οι εκπαιδευτικοί κάθε σχολείου θα πρέπει πρώτα συγκεντρώσουν τον αριθμό των μαθητριών και των μαθητών που φαίνεται να μην έχουν στη διάθεσή τους τα απαραίτητα σχολικά είδη.
  • Οι γονείς των παιδιών αυτών θα λάβουν επιστολή από την διεύθυνση του σχολείου, στην οποία θα αναφέρεται, πως έχουν την δυνατότητα, αν το επιθυμούν,  να προμηθευτούν δωρεάν τα σχολικά είδη του παιδιού τους από τον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
  • Σε κάθε σχολείο θα δοθούν 15 αριθμημένες επιστολές οι οποίες θα πρέπει να σφραγιστούν και να υπογραφούν από την διεύθυνση. Η επιστολή αυτή θα πρέπει να παραδίδεται από τους γονείς στον Καπνικό Σταθμό.
  • Τα σχολικά είδη θα είναι ήδη συσκευασμένα σε χάρτινες τσάντες τριών διαφορετικών χρωμάτων με διαφορετικό περιεχόμενο για την 1η και 2α τάξη (πράσινο), 3η και 4η τάξη (κίτρινο), 5η και 6η τάξη (κόκκινο ). Έτσι ο απαιτούμενος χρόνος για την παραλαβή των σχολικών ειδών θα είναι ελάχιστος.
  • Τα σχολεία που δεν θα χρειαστεί να διαθέσουν και τις 15 επιστολές, θα έχουν την δυνατότητα να τις δώσουν σε άλλες σχολικές μονάδες της πόλης.
  • Η ΕΟΔνΠ δεν θα μπορεί να διαθέσει καμία συσκευασία χωρίς την υπογεγραμμένη και σφραγισμένη επιστολή από την διεύθυνση του σχολείου. Η επιλογή των δικαιούχων μαθητών θα γίνεται από το κάθε σχολείο.
Όσοι από τους γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας αισθάνονται ότι θα μπορούσαν να είναι δικαιούχοι αυτής της θαυμάσιας προσφοράς της Εθελοντικής Ομάδας, θα πρέπει τη Δευτέρα να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου