Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

31 Οκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα αποταμίευσης

Γιορτάστε την με τα παιδιά σας!
Μπορεί ο όρος αποταμίευση να ακούγεται σαν αστείο στην οικονομική φάση που όλοι βρισκόμαστε σήμερα, όμως μπορεί να γίνει οδηγός για τις επόμενες γενιές εάν φροντίσουμε να διδαχτούμε και να διδάξουμε την αξία της.
Για την ιστορία: Από το 1924 η 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, γιορτάζεται η μέρα της αποταμίευσης ως ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο.
Κάντε την αρχή, με έναν κουμπαρά
Ο πρώτος αποταμιευτικός λογαριασμός
Πηγαίνετε μαζί με το παιδί σας στην τράπεζα και ανοίξτε ένα λογαριασμό για εκείνο. Βάλτε τα πρώτα λεφτά εσείς και μετά φροντίστε τα λεφτά που δίνουν συνήθως οι γιαγιάδες και οι παππούδες να πηγαίνουν εκεί, όπως και ένα συγκεκριμένο ποσό που μπορείτε να διαθέτετε εσείς κάθε μήνα, όσο μικρό κι αν είναι. Αυτά τα λεφτά εξηγήστε του πως θα του φανούν πολύ χρήσιμα όταν έρθει η ώρα να σπουδάσει.
Οικογενειακό ταμείο
Για να δείξετε ότι όλη οικογένεια συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια, πάρτε ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι, βάλτε το στην κουζίνα σας και εκεί βάζετε καθημερινά ότι ψιλά έχετε. Σκοπός είναι όταν μαζευτεί ένα καλό ποσό, να κάνετε κάτι όλοι μαζί, να πάτε να φάτε πίτσα, να πάτε στο Λούνα Παρκ ή ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή.
Για την αξία των χρημάτων
Οι υπερκαταναλωτικές τάσεις του παρελθόντος που σχεδόν όλοι είχαμε πρέπει να γίνουν η αφορμή για να δημιουργήσουμε νέους, πιο υπεύθυνους και πιο ευσυνείδητους ανθρώπους. Να τους μάθουμε ότι αξία δεν έχουν τα υλικά, αξία έχει να μπορείς να χρησιμοποιείς αυτά που έχεις για να γεμίζεις με εμπειρίες και να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Γιατί κανένα αυτοκίνητο και κανένα ρούχο δεν μπορεί να χτίσει την προσωπικότητα του και να σε χρήσιμο, επιτυχημένο και
πραγματικά ευτυχισμένο.
ΠΗΓΗ http://www.jenny.gr/saving-day/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου