Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Στο Τεχνολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης


Χθες με την τάξη μας πήγαμε το Πλανητάριο και περάσαμε τέλεια. Πρώτα επισκεφτήκαμε την αίθουσα με τα αμάξια, τα οποία είναι παλιάς εποχής. Παρόλα αυτά είναι καλοδιατηρημένα. Οι υπάλληλοι του Μουσείου βέβαια, κατόρθωσαν να τα διατηρήσουν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από το φυσιολογικό. Μια υπάλληλος μας ενημέρωσε πότε είχαν φτιαχτεί. Στη συνέχεια πήγαμε σε μια αίθουσα με αρχαίες εφευρέσεις. Εντύπωση μας έκανε ένας καταπέλτης ο οποίος χρησιμοποιούνταν σε πολιορκίες πόλεων. Αμέσως μετά παρατηρήσαμε πολλά παλιά εργαλεία με τα οποία οι άνθρωποι κατασκεύαζαν μικρές καλύβες. Πολύ εντυπωσιακές ήσαν και οι αρχαίες τριήρεις από τις οποίες περάσαμε ανάμεσα.Την εκδρομή τη συνεχίσαμε με επίσκεψη στο τεχνοπάρκο όπου είδαμε και ένα μηχάνημα, που όταν έβαζες τα χέρια σου μέσα, αυτό έπαιζε μουσική με ακτίνες λέιζερ. Ιδιαίτερα μας εντυπωσίασε μια ζυγαριά που όταν ανέβαινες επάνω, φανέρωνε το βάρος σου σε όλους τους πλανήτες του ηλιακού συστήματος!
Ενδιαφέρον παρουσίασε και ο τρόπος με τον οποίο λέγεται ο καιρός στην τηλεόρασηΑκόμη μπορέσαμε να σηκώσουμε ένα ολόκληρο αυτοκίνητο, τραβώντας ένα σκοινί με το οποίο ήταν δεμένο. Ο καταιγισμός παραστάσεων και γνώσεων ήταν διαρκής. Ακολούθησε η επίσκεψή μας στην αίθουσα του Πλανητάριου, που ήταν σφαιρική. Εκεί παρακολουθήσαμε παράσταση με θέμα «Η γη μου κι εγώ»
Αυτό που μας ενθουσίασε περισσότερο από όλα ήταν ο προσομοιωτής Μας δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι ζούσαμε ζωντανά ένα μικρό ταξίδι στους πάγους.
Στο τέλος μάλλον θα προτιμούσαμε να μας άφηναν μέχρι το βράδυ εκεί!!!.

Λάλα Μαρίνα & Νταμπώση Αναστασία
                                Ε1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου