Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Τα σχολεία κλείνουν…



Ακόμη μία σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Όλες οι ωραίες στιγμές που περάσαμε είναι πλέον γλυκές αναμνήσεις…
Τι να πρωτοθυμηθούμε όλοι οι μαθητές του σχολείου…
Τη χρονιά που μας πέρασε κάναμε στο σχολείο μας εστιατόριο για να τρώνε τα παιδιά του ολοήμερου. Στη κουζίνα του εστιατορίου κάναμε  και διάφορα φαγητά. Μερικά από αυτά ήταν πίτες, μελομακάρονα, κουλουράκια, κουραμπιέδες, τρουφομπαλίτσες, τσουρέκια και άλλα.
 Εκτός από τις νόστιμες λιχουδιές ασχοληθήκαμε και με τα καλλιτεχνικά. Η κυρία των εικαστικών μας έμαθε να κάνουμε πολλά και ωραία πράγματα με πολύ απλά υλικά. Το Πάσχα πήραμε αυγουλάκια και στεφανάκια από φελιζόλ, τα χρωματίσαμε και βάλαμε πάνω πολύχρωμες χάντρες. Έγιναν καταπληκτικά!!!  Κάναμε και κάτι άλλο. Πήραμε χαρτοπετσέτες με σχέδια και της κολλήσαμε πάνω σε κάρτες που κατασκευάσαμε. Μια άλλη χειροτεχνία ήτανε για τη γιορτή της μητέρας. Κάναμε λουλουδάκια και γράψαμε μέσα ποιηματάκια. Ήταν απίστευτα!!!
Φυσικά οι καλές πράξεις δεν λείπουν από το σχολείο μας. Τα παιδιά της Ε΄1 μάζεψαν ρούχα και τρόφιμα και τα πήγανε στην ενορία της γειτονιάς μας, τον Άγιο Σάββα.
Το πρόγραμμα του σχολείου είναι γεμάτο από δημιουργικές δραστηριότητες. Κάθε χρόνο τα παιδιά της Γ και Δ τάξης πάνε στο κολυμβητήριο και εκεί μαθαίνουν τα μυστικά του νερού και στο τέλος κάνουν μια εκδήλωση όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Το ευχαριστήθηκαν πολύ.
Τα παιδιά της Ε και ΣΤ τάξης έκαναν αγώνες τρεξίματος για το πιο παιδί θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας στους σχολικούς αγώνες. Έπρεπε να πάει μόνο ο καλύτερος. Παρόλο αυτά το ευχαριστηθήκαμε!!!
            Η μεγαλύτερη γιορτή ήταν η τελευταία γιορτή της χρονιάς. Χορέψαμε διάφορους χορούς από άλλες χώρες και στο τέλος χορέψαμε ελληνικούς χορούς και «χασάπικο». Το «ας κρατήσουν οι χοροί» το τραγούδησαν οι δάσκαλοί μας και μας εξέπληξαν. Έτσι κύλησε η φετινή χρονιά. Μακάρι όλες οι χρονιές να είναι έτσι!!! 



ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ



ΔΕΡΒΕΝΗ ΦΑΝΗ

1 σχόλιο:

  1. Θερμά συγχαρητήρια στο διευθυντή, τους δασκάλους και τους μαθητές αυτού του υπέροχου σχολείου! Και του χρόνου να 'στε καλά να συνεχίσετε όπου κι αν είστε. Καλό καλοκαίρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή