Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Παροιμίες για τα καλοκαιρινά φρούτα...


 
Ο λαός μας γεύτηκε τα καλοκαιρινά φρούτα , τα συνέδεσε με την θρησκευτική του παράδοση και συμπύκνωσε τη λαϊκή του σοφία στις παροιμίες , δίνοντας ιδιαίτερη σημασία και αξία στο καθένα από αυτά .

Παροιμίες για τα Καρπούζια

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινά φρούτα

 η διατροφική τους αξία

Πολλά είναι τα φρούτα που περιλαμβάνονται στο καλοκαιρινό μας διαιτολόγιο. Κύριο και κοινό χαρακτηριστικό τους η έντονη παρουσία ζάχαρης και νερού αλλά και η απίθανη γεύση που τα κάνει πραγματικά πειρασμό για όλους μας.

Στα πλαίσια ενός σωστού διαιτολογίου που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής διατροφής τα φρούτα πρέπει να εντάσσονται καθημερινά στη διατροφή μας, με μοναδική εξαίρεση άτομα με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που δεν τα επιτρέπουν καθόλου ή σε μεγάλες ποσότητες (π.χ. προβλήματα χολής, διαβήτης κ.ά.).

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Ροδάκινο, το φρούτο του καλοκαιριού!

Το ροδάκινο είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα του καλοκαιριού. Ζουμερό, γλυκό και δροσερό είναι γευστικό και τρώγεται με ευχαρίστηση όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι μας προσφέρει: Το ροδάκινο είναι εξαιρετικά πλούσιο σε νερό, γι’ αυτό και είναι σημαντικό για την ενυδάτωση του οργανισμού μας.

Αποτελεί καλή πηγή φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της «κακής» χοληστερίνης και είναι πλούσιο στις βιταμίνες C και Ε, με αποτέλεσμα να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και να προστατεύει από γαστρεντερολογικές διαταραχές.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Παιδί και Διαδίκτυο


 
Το διαδίκτυο είναι ένα θαυμαστό εργαλείο που φέρνει στο χώρο μας την πιο απόμακρη γωνιά της Γης, μας ανοίγει τις βιβλιοθήκες των μεγαλύτερων πανεπιστημίων, μας βρίσκει όποια πληροφορία θέλουμε, μας δείχνει ταινίες, μουσική, ειδήσεις. Τα τελευταία χρόνια όμως όλο και περισσότερα μωρά αποκτούν «ηλεκτρονική» ζωή μόλις λίγο μεγαλώσουν. Από τα δύο και τρία τους χρόνια επιδίδονται σε διάφορά διαδικτυακά παιχνίδια.
Όλα όμως έχουν δύο όψεις και οι γονείς πρέπει να τονίσουν στα παιδιά τους την αρνητική και επικίνδυνη όψη που είτε τα ίδια αδυνατούν να γνωρίζουν είτε υποτιμούν επειδή θεωρούν ότι τα ξέρουν όλα.

Προτείνουμε:

Εκπαιδεύστε το παιδί σας να τρώει λαχανικά


Τα παιδιά μπορούν να μάθουν να  τρώνε λαχανικά αν τους τα εισαγάγετε συστηματικά στην τροφή τους από την ηλικία των δύο. Μια νέα μελέτη προτείνει ότι το κλειδί για την επιτυχία είναι «νωρίς και συχνά». 

Έτσι, τώρα οι γονείς προτρέπονται να συνεχίσουν να προσπαθούν με τις καινούργιες τροφές στο μενού των παιδιών τους ακόμη κι αν η πρώτη εμπειρία δοκιμής ήταν αρνητική. Ακόμα και τα ‘δύσκολα’ παιδιά στα λαχανικά μπορεί να βοηθηθούν αν προσπαθήσετε συστηματικά τουλάχιστον σε πέντε με 10 γεύματα.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Αποτελέσματα εξετάσεων Κ. Π. Γ.


Όπως είναι γνωστό λίγο πριν τη λήξη των μαθημάτων πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Στις εξετάσεις αυτές συμμετείχαν και δεκαπέντε (15) μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας του κ. Γιώργου και της κ. Μαριάνας. Σήμερα λοιπόν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και η επιτυχία των μαθητών/τριών του σχολείου μας υπήρξε καθολική!
Από τους 15 εξεταζόμενους οι 11 κατέκτησαν επιτυχώς το Α2 επίπεδο και οι 4 το Α1!

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Καλοκαίρι! Τι μπορεί να κάνει το παιδί όταν τελειώνει το σχολείο




Αγνοώντας τις οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε καθημερινά, θα κάνουμε μια αναφορά στο τι θα μπορούσε να κάνει ένα παιδί όταν τελειώνει το σχολείο. Για το παιδί καλοκαίρι σημαίνει διακοπές από τη σχολική ρουτίνα. Οι καλοκαιρινές διακοπές θα πρέπει να βιώνονται ως μία περίοδος ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού, ποιοτικού χρόνου, δραστηριοτήτων με την οικογένεια και τους φίλους.

Διακοπές με την Οικογένεια